پرسونال برندینگ چیست؟ این سوالی است که ممکن است برای صاحبین کسب و کار در ابتدا و میانه مسیر ساخت برندی جدید پیش بیاید. پرسونال برندینگ نمایش آنلاین هویت، مجموعه مهارت ها، دیدگاه و تجربه شماست. برند شخصی راهی برای انتقال باورها و احساسات درونی شما به مخاطبین هدف در عصر رسانه های اجتماعی است. توسعه برند شخصی شما راهی برای جلب توجه مشتریان و متمایز کردن خود از رقبا به عنوان برندی پیشتاز در خط مقدم حوزه کاری شماست. با وجود تمام مزایای آن، انجام این نوع برندینگ بسیار پرچالش بوده و موانعی پیش روی خود را دارد. به همین دلیل برای انجام این پروسه، متخصصین برندسازی بایستی چندین گام حیاتی را پشت سر بگذارند.
در مرحله اول، اهدافتان را از ساخت و توسعه برند شخصی خود مشخص نمایید. دلیل شما برای ارائه این محصولات یا خدمات چیست و قرار است چه نیازی را از بازار رفع نمایید؟ در بخش بعدی از مراحل پرسونال برندینگ، هویت و شخصیت برند خود را انتخاب کنید. این هویت شامل لحن برند، سبک پست ها و ریلزهای شما، شکل و رنگ لوگو، طراحی بصری و وبسایت شماست. به عنوان مثال، شاید بخواهید به عنوان یک برند، لحنی شاد و سرزنده یا جدی و علمی داشته باشید.
این لحن مشخص باید در نمود ظاهری برند شما از وبسایت گرفته تا سوشال مدیا مورد توجه قرار بگیرد. همچنین، مزیت های رقابتی و ویژگی های خاص خود را نسبت به رقبا برجسته کنید. به مشتریان خود بگویید که به چه دلایلی باید شما را انتخاب کنند و به برند شما وفادار بمانند. حال که ویژگی های خود را شناخته و رقبای خود را تحلیل نموده اید، استراتژی های موثر جهت ساخت برند شخصی خود را مشخص کنید. این استراتژی ها و تکنیک های تبلیغات و برندسازی را طبقه بندی کرده و بر اساس اولویت آنها را اجرا نمایید.
پرسنال برندینگ چه اصول و روش هایی دارد؟
پرسنال برندینگ مانند هر پروسه دیگر اصول و قواعد مختص به خود را دارد. در بخش قبل توضیح دادیم که پرسونال برندینگ چیست. در این بخش بیشتر به اصول آن پرداخته و توضیحات بیشتری در این باره می دهیم. اول از همه سعی کنید محصولات یا خدمات خود را به خوبی بشناسید. به بیان ساده تر، به پرسش اصلی مخاطبینتان که این برند چیست و چه چیزی برای ارائه دارد پاسخ دهید. از خودتان بپرسید که برند شما چه ویژگی های خاصی دارد و به چه دلایلی می خواهید محصولات منحصر بفرد خود را داشته باشید.
به مخاطبین خود نشان دهید که چه تفاوتی با رقبا دارید و چه مزیت هایی نسبت به آنها ارائه می دهید. پس از پاسخ به این پرسش ها در پرسونال برندینگ، تحقیقات بازار را تکمیل کرده و رقبای خود را دقیق بشناسید. ویژگی ها، نقاط قوت و ضعف، پیشنهادات خاص و خصوصیات برندهای رقیب را تحلیل کنید. از کاستی های موجود در بازار و فرصت ها استفاده کرده و برند خود را بسازید. نکته بسیار مهم در اینجا شناخت و تحلیل درست نیاز و خواسته مخاطبین شماست. عدم آگاهی از سلیقه و علایق مشتریان بالقوه روند برندسازی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
در برندینگ توجه درست و دقیق به مخاطب حرف اول را در تسلط بر بازار می زند. موضوع مهم دیگر حضور قوی در پلتفرم های آنلاین است. صفحات خود را در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام تقویت کرده و با تولید محتوای مناسب مخاطبین زیادی را جذب کنید. با مخاطبین تعامل داشته و آنها را به استفاده از محصولات یا خدمات خود تشویق کنید. به عنوان مثال، از مخاطبین خود بخواهید به اعضای خانواده برند شما بپیوندند و پیشنهادات شگفت انگیزی به آنها ارائه دهید.
رعایت درست همه این اصول و قواعد توسط متخصصین می تواند باعث رشد بیزینس شما و افزایش فروش و درآمد شما شود. به همین دلیل، اتکا به مهارت و تجربه یک تیم برندینگ مانند تیم لوتوس می تواند اهداف شما را محقق نماید.
مراحل پرسونال برندینگ و انواع مدل های آن
مراحل پرسونال برندینگ شامل شناخت ویژگی های منحصر بفرد برند، بررسی نیاز و خواسته مخاطبین، انتخاب مناسب ترین پلتفرم ها و تولید محتوای جذاب است. در بخش قبل فهمیدیم که اصول پرسنال برندینگ یعنی چی؟ حال می خواهیم بر مراحل ساخت یک برند شخصی تمرکز کنیم. در پرسونال برندینگ، شما قصد دارید که دیدگاه و ویژگی های خاص خود را با مخاطبین به اشتراک بگذارید. به همین دلیل، لازم است پیش از هر اقدامی به خوبی از خصوصیات برند خود آگاه باشید. نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید، مهارت های خود را مشخص کنید و هدف خود را از ساخت برند شخصی بدانید.
همچنین، از خود بپرسید که می خواهید چه ارزش و هویتی از برند خود به مخاطبین منتقل کنید. ویژگی های رقابتی خود را تحلیل کرده و از خود بپرسید که چرا مخاطبینتان باید برند شما را به بقیه رقبا ترجیح دهند. در مرحله بعد، خواست و نیاز بازار و سلیقه مخاطب را در اولویت قرار دهید. شما قرار است نیازی را از افراد جامعه رفع نمایید. به همین دلیل، ترجیحات و علایق آنها همیشه حرف اول را در برندینگ کسب و کار می زند. پس از تحقیقات بازار، برای خود یک شعار تبلیغاتی که نمایانگر صدای برند شماست انتخاب کنید. این کار باعث می شود بهتر در ذهن مخاطبین بمانید و با آن جمله یا شعار خاص شناخته شوید.
این موضوع بخشی از هویت برند شما را مشخص می کند. به عنوان مثال، عباراتی مانند “رامک، دوست بزرگ و کوچک” و یا “بوتان، انتخابی مطمئن” از شعارهای تبلیغاتی خاص در این زمینه هستند. همچنین، با انتخاب یک تگ لاین مناسب، ماموریت و هدف خود را از ساخت برند شخصی خود مشخص نمایید. مثلا عباراتی مانند “مشتری ها تو اسنپ فود دنبالتن” و یا “با علی بابا ارزانتر سفر کن” از تگ لاین های موثر موجود است. بعلاوه، هویت بصری شامل لوگو، وبسایت و رنگ و طرح بخش های مختلف برند خود را به دقت انتخاب نمایید. در آخر، با کمک استراتژی های مناسب، اهداف خود را یکی پس از دیگری تیک بزنید.