برندینگ چیست؟ برای پاسخ دادن به این سوال در یک خیابان قدم بزنیم، یا که در پاساژ و فروشگاهی. همان طور که در حال قدم زدن هستیم اجناسی را خواهیم دید که در ویترین مغازهها و یا جلوی آنها قرار گرفته اند. بیاید کمی دقیق تر نگاه کنیم. تمامی این اجناس، هرچه که میخواهند باشند، بیاید کمی دقیق تر نگاه کنیم. تمامی این اجناس، هرچه که میخواهند باشند لوگو را در بازار تجاری برند مینامیم.
و اما سوال اصلی: برندینگ چیست؟ به تمامی مراحلی که پشت پرده اتفاق افتاده و باعث شده این اجناس در برابر ما و درون ویترین مغازهها قرار بگیرند و ما را مجاب به خریدن آنها میکنند، برندینگ میگویند که هدف اصلی دیجیتال مارکتینگ می باشد. اگر شما خواهان شروع یک کسب و کاری باشید به شما توصیه میکنند که برند خودتان را بسازید، فعالیت خودتان را متمایز کنید و به نوعی بازار به تصرف خود درآورید.
اما این فرآیند برندینگ نیازمند داشتن دانشی صحیح است تا کسب و کار شما را بالا بکشد و پشت ویترین قرار بدهد و مشتریان را مجاب به خرید کند. هدف این مقاله واسازی مفهوم برند و برندینگ توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ ، آشنایی شما با چگونگی کارکرد آن و شناخت انواع مؤثر برندینگ است. همراه ما باشید تا جواب سوال اصلی را کامل تر از همیشه کنیم. برندینگ چیست؟
برند به معنای امروزی
برند اولین قسمتی است که باید با آن آشنا شویم. نام تجاریای که معرف محصول و خدمت شما به مصرف کنندگان است را برند مینامند. به واقع برند نمایندهی شما در انواع بازار و مارکتینگ میشود. در دنیایی که مملو شده از نامهای تجاری، شما بدون برند به راحتی گم میشوید. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که یک برند مناسب تاثیر بسزایی به جذب مشتری دارد. بی دلیل نیست که برندها به مبحث مهمی در بازاریابی تبدیل شدهاند.
تعریف مشهوری از برند وجود دارد که جف بزوس، مالک سایت آمازون، میگوید:« برند شما آن چیزی است که هنگامی در اتاق نیستید، راجع به شما میگویند » با چنین تعریفی، در پاسخ به سوال برندینگ چیست باید اضافه کنیم، برند به معنای شهرت است. فراموش نکنید که برندها ارتباط مستقیمی با عواطف و احساسات دارند. ذوق زدگی کودکی که یک به شکلات مورد علاقهاش از میان صدها شکلات دیگر میرسد، نمایانگر همین نشانه های عاطفی است. چیزی که نمیتوان آن را تغییر داد.
برندسازی
در قسمت بعدی از پاسخ سوال برندینگ چیست، به مفهوم برندسازی میرسیم. بگذارید یک مثال ساده بزنم: همهی ما با شخصیت های قهرمانی مانند مرد عنکبوتی و بتمن و سوپرمن آشنا هستیم، قهرمانانی که دنیا از دست آدمهای شرور نجات میدهند. اما همین طور میدانیم که شخصیت های قهرمانی زیادی در سراسر دنیا و درون فرهنگ ها وجود دارد. بسیاری از این اشخاص حتی واقعی هستند. اما چطور است که این قهرمانان خیالی به این شدت معروف هستند اما مابقی نه؟ ما سالیان های زیادی است که با داستان ها و فیلم های این قهرمانان کمیک آشنا شدهایم.
بارها آن ها را در تبلیغات تلویزیونی دیدهایم. پوستر هاشان در اتاق بوده. حتی جشن های تولدی را دیدهایم با تِم مرد عنکبوتی. تمامی این اعمال در بخش تبلیغات برندسازی قرار میگیرد. دلیل شهرت همهگیر این قهرمانان، برندینگ است. برندسازی مجموعه فعالیت هایی است که منجر به ایجاد تصویری از شما در اذهان عمومی و دیده شدن میشود. برندینگ از این طریق به شما کمک میکند تا جایگاه خود را نه فقط در بازار بلکه در ذهن مشتری بدست آورید.
یکی از اساسی ترین مراحل برندسازی مطالعه نیاز بازار هدف است. از طریق این مطالعه به شناخت مهمی از نیاز مشتری و رفتار خرید آنان میرسیم، اطلاعاتی که در برندسازی بسیار حائز اهمیت هستند.
برندینگ شخصی چیست؟
چند سالی است که برندینگ به جنبهی جدیدی در پروسهی خود رسیده است به نام برندینگ شخصی. برندسازی شخصی نوع دیگری از فرایند مارکتینگ است آنجا که فرد، خود، مطابق حرفهای که دارد تبدیل به برند میشود. باید بدانید که هر فرد به تنهایی دارای یک برند شخصی است. این برند شخصی شامل اطلاعاتی از شماست که دیگران آن را میبینند. همان طور که حدس میزنید یکی از وظایف برندینگ شخصی، هدایت این اطلاعات است. برندینگ شخصی، داستانی است که فرد بیان میکند و میتواند باعث شود تا فرد عملکرد خود را به صحنه بیاورد و جلوتر از رقبایش قدم بزند.
اما برندینگ شخصی چگونه عمل میکند؟ همان طور که گفته شد برندینگ شخصی نوعی دیگر از برندینگ و بازاریابی است. هنگامی که برند شما برای مردم شناخته شود به دنبال شما خواهند آمد تا از خدمات و محصولات شما استفاده کنند. این اتفاق در برندینگ شخصی نیز اتفاق میافتد. با شناخته شدن در میان اذهان عمومی شما تبدیل به یک لرند با ارزش میشوید که مخاطبان زیادی دارد. همین مسئله سبب درآمدزایی میشود.
تحقیقات نشان داده است که مردم به صحبت افراد مشهور و توصیههاشان توجه زیادی نشان میدهند. هنگامی که افراد معروفی راجع به موضوعی اظهار نظر میکنند و یا تبلیغ برندی را میکنند میتوانید متوجه حجم بسیار زیاد نظرات کاربران را مشاهده کنید. در حقیقت این قدرت برندینگ شخصی است که افراد را به تکاپو میاندازد.
نکات مهم در برندینگ شخصی
برای آنکه در برندینگ شخصی موفق باشیم نیاز به راهنمایی هایی خواهیم داشت، در غیر این صورت تنها تبدیل به فردی میشویم که حرف میزند بدون آنکه مخاطبی داشته باشد.
- اهداف خود را بشناسید و با توانایی های خود آشنا شوید.
- حضور مستمری در شبکه های اجتماعی داشته باشید.
- با مخاطبان خود صادق باشد. هیچ چیزی مؤثر تر از صداقت در جلب رضایت افراد نیست.
- با مخاطبان خود در ارتباط باشید تا پل ارتباطی شما محکم تر از همیشه شود.
- برندینگ شخصی قرار نیست یک شبه اتفاق بیافتد، پس صبور باشید.
دیجیتال برندینگ
آخرین مبحث از سوال برندینگ چیست، به دیجیتال مارکتینگ و آژانس دیجیتال مارکتینگ اختصاص دارد. فضای اینترنت بی کران گسترده است و میلیون ها نفر مخاطب را در خود جا داده است. این فضا هر لحظه در حال دیده شدن توسط مخاطبانش است. این فضا با گسترش روزافزون خود هشداری به تمامی برندها داد که اگر در این فضا دیده نشوند ممکن است به دست فراموشی سپرده شوند. دیجیتال برندینگ نوعی از بازاریابی است که به فضای مجازی تحت وب متعلق است.
دیجیتال برندینگ سبب شد تا مخاطبان با ارزش های برند آشنا شوند و در نتیجه بسیار سریع تر از قبل به شرکتها و برندها احساس اعتماد کنند. تفاوتی که دیجیتال برندینگ و دیجیتال مارکتینگ با یکدیگر دارند در نوع خدماتی است که ارائه میدهند. دیجیتال برندینگ و طراحی برند به دنبال افزایش ارزش برند و شناخته شدن آن است، در حالی که دیجیتال مارکتینگ به دنبال پیدا کردن مشتریان جدید تر و فروش بیشتر است.
در واقع دیجیتال مارکتر به واسطه دیجیتال مارکتینگ به دنبال ایجاد یک پل ارتباطی بلندمدت است تا وفاداری خود را اثبات کند. برای آنکه در دیجیتال برندینگ موفق شوید نیاز است تا یکسری نکات را همواره به یاد داشته باشد:
- تولید محتوایی با کیفیت به عنوان محور اصلی فعالیت شما باعث دیده شدن شما در انواع موتور های جست و جو میشود.
- انتخاب صحیح رسانه اجتماعی باعث میشود تا مخاطبان با شما ارتباط برقرار کنند.
- ارتباط ایجاد شده بین خودتان و مخاطبان را نباید به هیچ عنوان از بین ببرید. این ارتباط تضمین کنندهی ماندگاری شما خواهد بود.
- به استراتژی های مؤثر در دیجیتال برندیگ اعم از پیام اصلی برند، سایت، لوگو و SEO (سئو) توجه ویژه داشته باشید.
در پایان امیدواریم توانسته باشیم شما را در رسیدن به پاسخ سوال برندینگ چیست یاری داده باشیم.