طراحی برند از کارآمد ترین فعالیت هایی است که میتوانید برای توسعه و شناخته شدن کسب و کارتان انجام بدهید. اگر به هر قسمت از بازار امروز نگاه کنید محصولات و یا خدماتی را میبینید که نام و نشان و حتی لوگویی مربوط به شرکت اصلی را نشان میدهند. در واقع با نگاه به بازار ما افراد و فروشندگان را نمیبینیم، بلکه در حال مشاهده برند های گوناگون هستیم که در یکجا جمع شدهاند. برندها شما رو مجاب به خرید میکنند. این قضیه موجب تحقیقات گستردهای در باب مسائل بازاریابی شد. در نهایت ما به بازاری مملو از برندها رسیدیم. به همین خاطر است که طراحی برند از مهمترین اقدامات لازم و ضروری برای کسب و کار، هرقدر کوچک یا بزرگ، است. آژانس دیجیتال مارکتینگ این امکان را به شما می دهد تا بصورت تخصصی در کوتاه ترین زمان ممکن به هدف مورد نظر برسید.
بگذارید با شما روراست باشم، امروزه مارکتینگ به کسب و کار های ناشناخته تخفیفی نمیدهد. اگر شنیده نشوید، اگر دیده نشوید، اگر شناخته نشوید و اگر برندی نداشته باشید، که شما را معرفی کند، در این بازار گم میشوید. برندینگ همان صدای پنهان در بازار و همان برق درون چشمان است که مشتریان را به سمت محصولات و خدمات شما برمیگرداند. شرکت دیجیتال مارکتینگ تمام این اصول را میشناسد و مناسب با حوزه کسب و کار شما به تحلیل و تعیین استراتژی می پردازد. برای آنکه بیش از پیش با مفهوم برند و هنر طراحی برند آشنا شویم، لازم است که یکسری از تعریفات را مرور کنیم و تمام جوانب برندینگ را بشناسیم.
برندینگ به زبانی ساده
اگر به دنبال تعریفی از برندینگ به زبان ساده باشیم باید به تعریف زیر بسنده کنیم: برندینگ مجموعهای از فعالیتهای منظم است که ذهنیت مردم را در خصوص تجارت شما تغییر میدهد تا جاییکه برند شما را به سایر رقبا ترجیح میدهند و توسط دیجیتال مارکتر انجام می شود. بگذارید تا با مثالی ساده قضیه را قابل فهمتر کنیم: اگر شما قصد خرید یک شامپو داشته باشید از فروشنده میخواهید که یک شامپو از برندی که میشناسید یا مورد تایید فروشنده است استفاده میکنید نه از یک شامپو بی نام و نشان. این اتفاق جدا از کیفیت مطلوب آن شامپو نشان دهندهی میزان اعتمادی است که توانسته در میان مخاطبانش ایجاد کند و ذهنیت آنان را در مقابل خودش مثبت نگه دارد.
برندینگ به آن شرکت سازندهی شامپو کمک کرده تا در میان بازار هدف شناخته شود. کمکی که طراحی برند به کسب و کار شما میکند این است که ذهنیت مردم را راجع به شما تغییر میدهد. کاری میکند تا به شما اعتماد کنند. از این رو شما مهمترین بخش از فرآیند کسب و کار یعنی ایجاد پل اعتماد و اطمینان را خواهید ساخت که منجر به ماندگاری شما در پهنهی بی کران مارکتینگ میشود.
هویت سازی برند
برای آن که در طراحی برند موفق باشیم نیاز داریم به برندمان هویت ببخشیم. اما هویت در برند چه معنایی دارد و هویت سازی برند چگونه انجام میشود؟ تمامی ویژگی و مشخصه هایی باعث ایجاد یک ارتباط عاطفی و صمیمی میان فرد و برند میشود را هویت برند مینامند. هویت سازی برند باعث میشود تا مشتری پیام شرکت و برند را بشنود و با آن ارتباط بگیرد. دقت کنید که درک این پیام از سوی مشتری امری بسیار مهم تلقی میشود، چراکه احساس وفاداری را تقویت میکند.
روش صحیح از هویت سازی برند و برندینگ باعث میشود تا مشتری در دنیایی از برند ها احساس گمشدگی نکند و شما را انتخاب کند. اما به یاد داشته باشید که هویت سازی نیازمند صبر و زبان است. شما باید همان کاری را انجام دهید که شرکت های موفق انجام میدهند، یعنی دیدی وسیع راجع به اهداف خود داشته باشید تا بتوانید آن را با دیگران به اشتراک بگذارید.
نکته های هویت سازی برند
ما خواهان آن هستیم که طراحی برند را در بهترین شکل ممکن انجام دهیم. برای این کار نیاز داریم تا به برندمان هویت ببخشیم. نکته هایی که در پایین جمع کردهایم خلاصه ای از مهم ترین نکته های هویت سازی برند است:
- پایه های هویت سازی بر شناخت صحیح از خودتان و ایده هایی که دارید ساخته میشود.
- برای آنکه مشتری درک درستی از برند داشته باشد به طراحی بصری (روانشناسی رنگها، تایپوگرافی و سادگی و پیچیدگی) توجه ویژه داشته باشید.
- به هویت های تاریخی و بستر جغرافیایی در برندسازی اهمیت بدهید.
- اشکال هندسی در بسیاری از مواقع بیشتر از نام تجاری در ذهن باقی میمانند، همانند لوگو نایکی.
توسعه برند
از مهم ترین عواملی که در طراحی برند باید به آن توجه داشت امکان توسعه برند و راهکارهای آن است. توسعه برند به واسطه دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان را میدهد که به تولید محصولات دیگر با نام برند خودتان بپردازید. این محصولات میتوانند کاملا مجزا یا مرتبط با محصول قبلی باشند. به عنوان مثال برند مشهور آدیداس کفش های ورزشی تولید میکرد، اما با توسعهای مناسب به تولید محصولات ورزشی دیگری نظیر کیت های ورزشی، توپ های گوناگون و لوازم دیگر روی آورد و موفق شد.
توسعه برند به شما این امکان را میدهد تا با بخش بزرگتری از بازار هدف در ارتباط باشید و تعامل کنید. فراموش نکنید برند شما هرچقدر در بازار بزرگ شود مخاطبان بیشتری را به سوی خود جذب میکند و انتخاب محصولات و خدمات گوناگونی، از برند شما را به آنها پیشنهاد میکند. به زبانی دیگر، شما با توسعهی برند دروازهی دیگری برای مشتریان باز میکنید تا شما را به سایر رقبا ترجیح بدهند و بیش از پیش سر زبانها بیافتید.
اما این کار با ریسک هایی نیز همراه است. همان طور که میدانیم هر بزرگ شدنی با مشکلاتی نیز همراه است و به مدیریت منظم و مستعدی نیازمند است. در این باره در بخش های بعدی بیشتر خواهیم گفت.
تبلیغات برند
با تحقیقی ساده در فرآیند طراحی برند به نقش مؤثر تبلیغات پی خواهیم برد. همان طور که در ابتدای متن اشاره کردیم مارکتینگ امروز به برندهای گوناگونی تبدیل شده است که در حال رقابت با یکدیگرند. و در ادامه خواندیم که برای حضور در این بازار به برندی نیاز داریم که امکان توسعه نیز داشته باشد. اکنون میخواهیم به تبلیغات برند بپردازیم. تبلیغات برند موضوعی است که از دیرباز در بازاریابی وجود داشته اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی شیوه های آن دگرگون شده است.
امروزه بیشترین تاثیر تبلیغات از طریق شبکههای مجازی و فضای وب، که به اصطلاح آن را تبلیغات دیجیتال مینامند، شکل میگیرد. تنها کافی است تا به سایتی وارد شوید یا در شبکه اینستاگرام زمانی را بگذرانید. به طور حتم با پست ها و برچسب های تبلیغاتیای روبرو میشوید که با انتخاب آن به صفحهی برند مربوط رجوع داده میشوید. این نوع از تبلیغات بیشتر از تبلیغات قدیمی برای مردم خوشایند است.
زیرا از اتلاف وقت جلوگیری میشود و مستقیما مشتری را با محصولی که تبلیغش را میکرده رو در رو میکند. باید توجه داشت که تبلیغات در طراحی برند وظایف بسیاری را بوجود میآورد و از این طریق به شغلآفرینی میپردازد.
مدیر برند
آخرین مرحه از طراحی برند بحث مدیر برند و مدیریت است. یک جامعه کوچک مانند خانه را در نظر بگیرید. والدین در این خانه نقش مدیران را بر عهده میگیرند تا به امور و رفاه خانواده بپردازند، زیرا بدون هرگونه تدبیر و مدیریتی خانه به هرج و مرج بدل میشود. اکنون در بحث برندینگ نیز این قضیه صادق است. هر تیم برندی نیاز به مدیریت دار، در غیر این صورت تلنبار سرمایه ها و ایده های سوخت شده است که بر یکدیگر جمع میشوند.مدیر برند کسی است که نقش مهمی در تمامی ابعاد برند اعم از توسعه، تبلیغات، برنامهریزی های استراتژیک و تحقق ایدهها ایفا میکند.
همان طور که یک خانه نمیتواند بدون تدبیر دوام آورد، یک کسب و کار نیز بدون مدیر مستعدی نمیتواند در مارکتینگ موفق ظاهر شود. به واقع مدیر برند پل های ارتباطیای درون سازمان ایجاد میکند تا با جامعه و مردم تعامل داشته باشد. از این رو به پایان بحث طراحی برند میرسیم و امیدواریم روزی شاهد رشد و ترقی برند شما در مارکتینگ باشیم.