بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ و تاثیر آن بر توسعه کسب و کار را می توانیم هم اکنون در کسب و کارهای موفق مشاهد کنیم. بازاریابی محتوا از آن جهت مهم است که به سوال و ابهامات مخاطبان شما پاسخ می دهد. از طرفی این محتوا می تواند بذر اعتماد را در دل آنها بکارد و ارتباطی نزدیک با آن ها برقرار سازد. همین اعتماد و اطمینان به دست آمده سبب تبدیل این مخاطبان سایت به خریدار می شود. در عصر امروز مشتریان از برندها انتظار دارند تا محتوای با کیفیت و کاربردی و به طور منظم منتشر کنند. برای همین است که هر شرکت دیجیتال مارکتینگ
بر این مدل از بازاریابی تاکید زیادی دارد. محتوا از نظر موتورهای جست و جو مانند گوگل نیز ارج و اهمیت بالایی دارد چون می تواند کاربران را به سایت مورد نظرشان هدایت کند.
تولید محتوای منظم و کاربردی بر تصمیم بازدیدکنندگان به خرید محصولات و بهره مندی از خدمات شما تاثیر مستقیم دارد. تاثیر محتوا مارکتینگ بسیار بیشتر از هر تکنیک بازاریابی دیگری است که به کار می برید. محتوا باید یونیک و منحصر به فرد بوده و به زبانی روان و ساده بیان شده باشد. بنابراین در توسعه کسب و کار خود باید به تولید محتوای با کیفیت و خصوصا منظم توجه ویژه داشته باشید.
بازاریابی محتوا چیست؟
بازاریابی محتوا چیست؟ چگونه مطمئن می شوید که کسب و کار خود را با موثرترین شیوه، بازاریابی می کنید؟ مهم است که استراتژی بازاریابی شما کارآمد باشد. در دنیای امروز بازاریابی محتوا یکی از اصلی ترین استراتژی های یک کسب و کار است. اگر از ۱۰ کارشناس محتوا مارکتینگ خواسته شود زمینه فعالیت خود را تعریف کنند، ممکن است ۱۰ تعریف منحصر به فرد ارائه دهند، اما همه آنها احتمالا به همان مفهوم هسته ای اشاره می نمایند. بازاریابی محتوا یک استراتژی بازاریابی است که حول ایجاد، انتشار و توزیع محتوا به مخاطبان هدف به منظور جذب ترافیک جدید (و در نتیجه مشتریان جدید) به کسب و کار شما می چرخد.
کانتنت مارکتینگ تقریبا همیشه از طریق استفاده از رسانه های اجتماعی، وبلاگ ها و فیلم ها و کتاب های الکترونیک و دیگر ابزارهای قابل دانلود یا تعاملی که برند و تخصص شما را با خریدار ایده آل تان به اشتراک می گذارند، انجام می شود.
انواع بازاریابی محتوا شبکه های اجتماعی
انواع بازاریابی محتوا شبکه های اجتماعی امروزه شامل تولید محتوای متنی، صوتی و ویدیویی است. بازاریابی محتوا تنها به محتوا نویسی برای موتورهای جست و جو محدود نمی شود. شبکه های اجتماعی نیز در این زمینه رشد چشمگیری داشتند. از آنجایی که این پلتفرم ها با زندگی روزانه افراد عجین شده اند، چالش هایی جدیدی را پیش روی تولید کنندگان محتوا قرار داده اند. کاربران هنگام جست و جو در موتورهایی مثل گوگل به دنبال محتواهای دقیق تری هستند. اما در شبکه های اجتماعی در لحظه هزاران محتوای گوناگون مقابل چشمان کاربران قرار می گیرد و شما باید بتوانید با محتوای جذاب خود نظر او را جلب کنید.
بسیاری از کسب و کارها از محتوا مارکتینگ در فضای وب و بهینه سازی آن توسط اصول سئو و همینطور تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی به طور همزمان بهره می برند. در یک جمله می توان گفت محتوای شبکه های اجتماعی به سادگی قابل اشتراک گذاری است و از نظر بصری به گونه ای است که مخاطب را به سوی خود جذب می کند. به مراتب هزینه محتوا مارکینگ در شبکه های اجتماعی بالاتر است چون باید بتوانید محتواهای ویدیویی و تصویری با کیفیت بالا برای مخاطبان خود به نمایش بگذارید. و همینطور باید از کپی رایتینگ نوشتن محتوای تبلیغاتی برای جلب توجه آن ها استفاده کنید.
اصول بازاریابی محتوایی و استراتژی آن
اصول بازاریابی محتوایی و استراتژی آن معمولا زمانی از سوی کارفرمایان مورد توجه قرار می گیرد که متوجه می شوند سایر برنامه هایی که داشتند بدون نتیجه مانده و برایشان بسیار هزینه بر است. اما سود و فایده اصلی کانتنت مارکتینگ چیست؟ به بیان دیگر محتوا مارکتینگ برای بیزینس ها ورودی و ترافیک قابل پیش بینی، قابل اندازه گیری و اثربخش به همراه دارد. مانند هر تکنیکی که در دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنیم، بازاریابی محتوا نیز اصول خاص خودش را دارد. تولید محتوای شما باید طبق یک استراتژی خاص باشد. هنگام تدوین استراتژی محتوایی باید بدانید مخاطب هدف شما دقیقا دنبال چه محتوایی است.
باید بودجه مشخصی برای تولید محتوا در نظر بگیرید و طبق این بودجه قدم بردارید. از سئو و بهینه سازی متون محتوا برای بهتر دیده شدن در نتایج جست و جو استفاده کنید. سعی کنید محتوایی که به مخاطب خود ارائه می کنید، به سوالات او پاسخ دهد و او را به شفافیت لازم برساند.
۱- ایجاد اعتماد برای بازدید کنندگان
ایجاد اعتماد برای بازدید کنندگان سایت در نهایت آن ها را مجاب به خرید از شما می کند. هر چه محتوای بیشتری تولید می کنید و با مخاطبان مورد نظرتان به اشتراک می گذارید، برای آن ها واضح تر می شود که شما در زمینه فعالیت خود متخصص هستید. افراد به کارشناسان اعتماد دارند و آن ها را استخدام می کنند تا به حل مسائل آنها کمک نمایند.
۲- آگاهی از برند
آگاهی از برند یکی از نتایج جانبی تولید محتوای هدفمند است. بیایید صادق باشیم، اکثر مردم در مورد کسب و کار شما نمی دانند و وقت آن است که این روند را تغییر دهید. اگر بازاریابی محتوا را به درستی انجام دهید، می توانید از آن برای افزایش قابل توجه ترافیک ورودی به سایت خود استفاده کنید. تداوم ترافیک با کیفیت و افزایش لینک های ورودی به سایت باعث شناخت بیشتر برند شما می گردد. از طریق بازاریابی محتوا قادر به ایجاد آگاهی بیشتر و هدایت کسب و کار خود خواهید بود و از آن برای نشان دادن مهارت و تخصصتان استفاده خواهید نمود.
۳- سئو
سئو را با تولید محتوای خود ترکیب کنید تا شاهد اثربخشی دو برابری آن باشید. هنگامی که مرورگر خود را باز کرده و یک کلمه کلیدی یا عبارت را در گوگل تایپ می کنید، موتور جستجو شروع به کار می کند تا اطلاعات مربوط به جستجوی شما را نشان دهد. وقتی که یک محتوای تخصصی و ارزشمند برای به اشتراک گذاشتن با خریداران هدف ایده آل خود ایجاد میکنید، گوگل تشخیص می دهد که محتوای شما مفید است و آن را به عنوان پاسخ به افراد در نتایج خود نشان می دهد.
الگوریتم های موتور جستجو همیشه در حال تغییر هستند، تا زمانی که شما به طور مداوم محتوای مفید تولید کنید و آن را به روز نگه دارید و این محتوا آموزنده و برای حل مشکلات و یا پاسخ به سوالات تولید گردد و همچنین مرتبط یا کلمات و عبارت مورد نظر جستجوگر باشد، موتورهای جستجو وبسایت شما را در رتبه بالاتری قرار می دهند.
۴- ایجاد مشتریان بالقوه برای کسب و کار
ایجاد مشتریان بالقوه برای کسب و کار عملی است که باید با تکنیکی به نام بازاریابی محتوا و دیگر تکنیک ها انجام دهید. بازاریابی محتوا موجب می شود تا مشتریان بالقوه بتوانند از طریق محتوای آموزنده و مفید شما را پیدا کنند، حتی زمانی که تصمیمی برای خرید ندارند. شما برای فروش به مشتریان بالقوه نیاز دارید و بازاریابی محتوا، راهی برای رسیدن به آنهاست.
۵- جذب خریداران ایده آل
جذب خریداران ایده آل شاید سخت ترین مرحله باشد. همه چیزهایی که در مورد مشتریان بالقوه گفتیم ارزشمند است، اما فراوانی مشتریان بالقوه نامناسب شما را به جایی نخواهد رساند. بنابراین نیاز به جذب خریداران ایده آل دارید. زیبایی بازاریابی محتوا طبق اصول سئو در این است که همزمان که تخصص خود را به جهان اثبات می کنید، تنها افرادی که واقعا علاقه مند به محصولات و خدمات شما هستند، آن را مشاهده می نمایند. محتوای مفید آن ها را اسیر می کند و علاقه مند می شوند تا فرم دریافت اطلاعات شخصی مخاطبان را پر کنند و بتوانند به محتوای بیشتری دست یابند. شما با این کار مشتریان واقعی خود را شناسایی می کنید و تیم فروش خود را بر روی آنها متمرکز می نمایید. این یعنی صرفه جویی در زمان، پول و انرژی.